2019 het jaar van afsluiting.
Wat een avontuur is het weer geweest de eerste 5 maanden van 2019. Dit jaar moest het jaar gaan worden om het sporten weer op te pakken. Ik ben altijd sportief geweest en zeker ten tijden van mijn ziek zijn, eind 2013 kreeg ik de diagnose borstkanker, was het voor mij heel belangrijk dat ik bleef sporten.

Door het vele sporten zei, afgelopen jaar, opeens alles in mijn lichaam neeeehhhhh tegen sporten, ik was er gewoon even helemaal klaar mee. Maar tijdens mijn zomervakantie kwam ik er toch wel achter dat mijn conditie hard hollend achteruit was gegaan en dat ik mij daar niet lekker bij voelde. Dus toen tijdens ons vervroegd kerstdiner met de vriendengroep de vraag kwam wat zou je graag willen doen in het nieuwe jaar, was voor mij het antwoord snel gegeven : ik wilde weer fit worden en het sporten weer gaan oppakken. 2019 wordt voor mij ook het magische 5de jaar kankervrij, dus hoe mooi zou het zijn om deze periode fit en strak af te sluiten……. I’m a fighter, I beat cancer.

Maarja hoe ga ik dat aanpakken…….
Ik kende Nick en Nydia nog van de sportschool waar zij les gaven en wist dat zij ondertussen heel succesvol voor zichzelf waren begonnen met InfinitySports. Via Giusi, Ralph, Florence en Erwin had ik kunnen volgen dat de fitclub bij InfinitySports heel effectief kon zijn. Dat moest het dus gaan worden, de fitclub bij InfinitySports. Hou de site in de gaten zei Nydia toen ik vroeg wanneer er weer een fitclub ging beginnen. Dat heb ik gedaan en als leuk kerstcadeautje gaven ze 2 x een fitclub abonnement weg, je moest alleen de aankondiging even delen op facebook en vertellen waarom jij vond dat je het verdiende om te winnen. Natuurlijk heb ik dat gedaan en heeeeeel spannend maar tweede kerstdag kreeg ik het berichtje dat ik 1 van de 2 winnaars was en in januari mocht beginnen met de fitclub. Hoe goed kan je nieuwe jaar beginnen !

In januari nog even snel een lang weekend weg en alles eten en drinken wat de maanden daarna allemaal verboden zal zijn. De belangrijkste regels van de fitclub zijn het voedingsschema volgen, geen alcohol, 1 cheatmaaltijd per week, minimaal 2x per week komen trainen en als je komt trainen dan geef je ook 100% inzet. Die cheatmaaltijden zijn echt the bomb, daar kijk je elke week weer naar uit, veel en vet eten van wat je lekker vind.

8 januari was voor mij de eerste training en dan ook maar meteen meten en wegen, de nul meting. De eerste voedingsschema’s komen ook binnen, wel even wennen met de boodschappen. We beginnen met 1500 calorieën en elke week komt daar 100 calorieën bij tot we rond de 2200 calorieën zitten, daarna ga je weer afbouwen om vervolgens weer op te bouwen. De voedingsschema’s vallen mij alles mee, het is prima te doen, geen honger en genoeg afwisseling. Per week krijg je 2 schema’s die je dan kan afwisselen en vaak krijg je ook de heerlijkste recepten om je basis ingrediënten anders te gebruiken. Wat ik heel bijzonder vond was dat je gaat ervaren wat eten eigenlijk met je doet, we mogen met het avondeten bijvoorbeeld maar 50gr rijst, 60gr aardappel of 40gr pasta, dat lijkt heel weinig maar als je het aanvult met genoeg groentes en 100/150gr vlees of vis blijk je daar meer dan genoeg aan te hebben. Als ik een cheatmaaltijd gegeten had was ik daarna doodmoe, veel koolhydraten en vetten waar mijn lichaam mee aan de slag moest dat merk je dus goed.

Het trainen is ook prima vol te houden, ik moest wel even wennen aan hoe de smallgrouptraining werkte, na elke oefening krijg je een nieuwe oefening van de trainer. Ik was gewend om een soort van circuit te doen maar dit is eigenlijk ook helemaal prima !  Dan komt de tweede meeting, wat doet het voedingsschema en de trainingen met mij, spannend….. nou de eerste klap is een daalder waard ik was ruim 2% vet kwijt en 15 cm omvang. Zo is het eigenlijk de hele periode gegaan, soms een beetje meer % en cm en soms een beetje minder % en cm maar altijd wel eraf en niet meer eraan komend. Als je het even een beetje moeilijk hebt kan je altijd even bij Nick of Nydia aankloppen om te bespreken wat er niet lekker loopt.

Met de laatste meeting van mij tot nu toe was ik maar 1 ons afgevallen terwijl we op het laagste calorieën niveau zaten, dat is soms best frustrerend, je wilt vooruitgang zien met wat je allemaal doet en laat. Dan moeten we maar even gaan meten zei Nick en wat blijkt qua kilo’s was ik dan wel niet zoveel kwijt maar qua vet en cm was ik 1,3% en 11,5cm kwijt. Dus in totaal ben ik nu 6,3% vet en 42,5 cm omvang kwijt. Daar word je dan gewoon weer blij van en ga je vol goede moed de opbouw periode weer in.

Lieve Nick en Nydia ik wil jullie uit de grond van mijn hart bedanken dat jullie mij deze kans gegeven hebben. Ik kan het iedereen aanraden om de fitclub te doen, maar vooral ook om te gaan sporten bij dit geweldige team, want Nick en Nydia doen dit niet alleen. Iedereen is zo enthousiast en leeft met iedereen mee, ook de leden die er gewoon sporten en daar al jaren bezig zijn, iedereen laat elkaar in zijn of haar waarde en dat geeft een veilig en welkom gevoel.