Hoe werkt de N2 FitClub

Voor maar €6,- per maand heb jij jouw eigen personal trainer in je broekzak. 
Wij geven jou persoonlijk advies op het gebied van training en voeding via de N2 FitClub app. 
Iedere week staat er een nieuw trainingsschema in de community die gemaakt is door een N2 personal trainer gericht op jouw persoonlijke doelstelling. 
Via onze zeer uitgebreide app kunnen wij jouw resultaat zien en bijhouden.

Op deze manier kan een N2 trainer sturing geven in voeding en training. 
Het maakt niet uit bij welke sportschool je traint, door onze app te gebruiken heb je altijd een trainingsschema bij de hand en behaal jij het resultaat waar je voor gaat! 


Met de app heb je verschillende functies waar je gebruik van kan maken:

  • Voedings Tool waarmee je je maaltijden kunt bijhouden, een persoonlijk voedingsschema kan maken of een schema van ons kunt volgen.


  • Workout Tool waarmee je jouw eigen training in elkaar kunt zetten, vooraf ingestelde trainingsschema’s kan volgen, animatie filmpjes kan bekijken van alle oefeningen, jouw prestaties kunt bijhouden en aan wel 1000 verschillende uitdagingen meedoen.
  • Prestaties bijhouden waarmee je alles kunt bijhouden op het gebied van wegen en meten bijvoorbeeld; vetpercentage, gewicht, omtrek, spierpercentage etc.


  • Community waarin wekelijks berichten worden geplaatst over voeding, training, tips&trics en recepten. In de community zitten sporters die al een tijd lid zijn van de N2 community waarmee je ervaringen kunt delen.


  • Sporthorloge koppelen met de app
 als jij in bezit bent van een sporthorloge die bijhoudt hoe actief jij bent kunnen de meeste horloges gekoppeld worden aan de app.
Deze leest bijvoorbeeld hoeveel stappen jij hebt gezet, wat je maximale hartslag is geweest, hoe jouw nachtrust is geweest etc. Dit wordt automatisch weer toegevoegd aan jouw activiteitenkalender.

Heb jij meer dan alleen sturing nodig en wil jij het N2 FitClub Afslank programma van 4 maanden volgen?


Je kunt een N2 FitClub traject volgen door lid te worden en de app te gebruiken. Hiermee word je virtueel ondersteund en zijn alle trainings- en voedingschema’s beschikbaar. Je kunt blijven sporten in je eigen sportschool met de professionele begeleiding van een N2 FitClub trainer. Eventueel kan je eigen trainer je helpen met wegen en meten om de voortgang bij te houden.In de community kun je ervaringen en tips & trics van andere sporters zien.

Het programma van de N2 FitClub is ontstaan vanuit de jarenlange ervaring van Nick Somers & Nydia Kager. Nick & Nydia hebben al jarenlang een succesvolle sportschool in Heerhugowaard .

Vanuit wedstrijd-ervaring is het idee ontstaan om voor een brede doelgroep een programma samen te stellen dat je naast je werk kunt doen en voor iedereen haalbaar is. Uiteindelijk kun je met de methode een six-pack kweken, maar voor de meeste sporters is fitter voelen, afvallen en een lager vetpercentage het haalbare doel. Al honderden sporters zijn je voorgegaan met een positief resultaat. Je wordt bewust van wat je eet, waarom en vooral hoe je uiteindelijk op gewicht blijft . En daarbij toch “normaal” kunt eten.

Ook al is voeding de belangrijkste pijler van de N2 FitClub, toch is minimaal 2 keer week sporten een must om de eerste slag te slaan. De combinatie van begeleid sporten en voeding gaat ook jou resultaat opleveren. Het programma duurt 18 weken. Dat klinkt lang, maar het is om voor je het weet!

1

Intake

Na je aanmelding krijg je een mail met een link waarmee je je kunt registreren in de community. Een N2 FitClubtrainer neemt contact op om je huidige voeding te bespreken en een plan op te stellen. Dan start het traject.

Kort na de Kickoff meeting geef je aan je trainer door wat je de laatste 3 dagen hebt gegeten. De trainer kan dan inschatten op welk kcal niveau je zit en je gaat starten. Ook word je gewogen en gemeten. Dit gebeurt om de ca 3 weken. Jij kunt zelf je voortgang bijhouden en de trainer kan zien of de schema’s die je krijgt nog de juiste zijn! Gewicht meten spreekt voor zich. Je stapt op de weegschaal in je sportschool. Bij het meten wordt een vierpuntsmeting gedaan (rug, bicep, tricep, buik).

Naast deze huidplooimeting wordt ook de omvang gemeten van je borst, taille, billen, been en arm). Al deze waarden wordt genoteerd zodat je de voortgang kunt volgen.

2

Start opbouwfase

Doel van deze fase is ondervinden hoeveel je mag en kunt eten. En daarbij ook nog eens resultaat haalt!

De opbouwfase is erg belangrijk voor sporters die net gestart zijn met sporten of sporters die nog niks structureel gedaan hebben aan hun voedingspatroon. De meeste mensen die beginnen met sporten en resultaat willen halen gaan minder eten. Men denkt dat dit een gezonde levensstijl is. Echter zitten ze te laag in hun kcal terwijl het lichaam juist extra kcal omdat deze ook verbruikt worden door het sporten. Daardoor is er geen balans en zullen die sporters niet het gewenste resultaat behalen. Andere groep die wil afvallen eten niet goed en zijn daardoor te zwaar. Zij eten ongezond (te veel kcal) en nemen te weinig gezonde maaltijden. Voor deze groep is het al goed om met een schema te beginnen waarin alleen maar gezonde maaltijden staan. Zij zullen ook direct snel resultaat halen.

Het programma start dus met een opbouwfase van 8 weken. In deze opbouwfase start je met een voedingsschema dat is gebaseerd op je huidige Kcal inname. Elke week ontvang je een nieuw schema waarbij er 100 kcal wordt toegevoegd. De verhouding van het percentage koolhydraat, eiwitten en vet is: 40-30-30. Hierdoor krijgt het lichaam voldoende energie om hard te kunnen trainen, genoeg eiwitten om de spieren sterker te maken om daarmee de verbranding op te schroeven en voldoende vet om je vetmassa te sneller te kunnen verbranden. Laat je aan het begin meten en wegen door je trainer. Dit ritueel keert om de 3 tot 4 weken terug om de resultaten inzichtelijk te maken en eventueel te kunnen bijsturen in jouw programma.
Iedere week komt er 100 kcal bij en gaan we op zoek naar jouw eigen “onderhoudsniveau”. Hierdoor zal de verbranding gestimuleerd worden.

Tot het onderhoudsniveau bereikt is zal de sporter afvallen omdat hij/zij gezond eet maar eigenlijk nog steeds te weinig binnen krijgt.

3

Tussenbijeenkomst en onderhoudsfase

De onderhoudsfase is de zoektocht naar het niveau waarin jouw lichaam genoeg kcal binnen krijgt om goed te kunnen functioneren. Dit kun je merken aan hoe je je voelt. Denk aan; energiek zijn, je goed voelen en goed kunnen presteren. Maar denk ook aan je organen die voedingsstoffen nodig hebben om goed te kunnen functioneren.

Iedereen heeft een ander onderhoudsniveau. Dit komt omdat iedereen zijn of haar dag anders invult. De één sport heel veel of heeft een actieve baan, de ander sport maar één keer per week of zit op kantoor. Of je zit er natuurlijk precies tussenin.

Het is belangrijk om tijdens dit programma het onderhoudsniveau op te zoeken omdat je dan samen met je trainer kunt bepalen wanneer je kunt gaan afbouwen.
Hoe weet je of je het onderhoudsniveau hebt bereikt?
Door je om de 2-3 weken te laten meten en wegen kan je zien of je afvalt, stil staat of aankomt. Op het moment dat je afvalt zit je onder het onderhoudsniveau en kan je verder gaan met het opbouwen van kcal.

Sta je stil qua resultaat of ben je iets aangekomen in vetpercentage, omtrek, gewicht dan weet je dat het onderhoudsniveau is behaald en kan de afbouw fase beginnen.

4

Afbouwfase

Doel van deze fase is je lichaam steeds een tekort geven aan kcal waardoor de reserves (vet) verbrand kunnen worden. In de opbouwfase hebben we de verbranding gestimuleerd om naar bijvoorbeeld 2100 kcal te gaan. Als je daarna een schema aanhoudt van 2000 of 1900 kcal zal het lichaam een tekort krijgen van 100 tot 200 kcal. Wij houden een tekort aan van 100-200 kcal per week. Dit mag in theorie tot 500 kcal. Wij doen dit niet omdat je een tekort van 100-200 bijna niet merkt en daardoor de lekkere trek minimaliseert. En het moet wel leuk en verantwoord blijven.

Als het onderhoudsniveau is gevonden kan er gestart worden met de afbouw fase van 10 weken. Tijdens de afbouw ontvang je ook weer iedere week een nieuw voedingsschema waarbij elke keer 100 kcal af worden gehaald en waarbij de koolhydraten steeds verder geschrapt gaan worden. Jouw “macro’s”, de verhouding vet/eiwit/koolydraten worden langzaam aangepast. In de opbouwfase en de zoektocht naar je onderhoudsniveau is je lichaam gewend geraakt aan de hoeveelheid kcal en voeding dat je eet. Daardoor is de verbranding ook omhoog gegaan. Omdat je je lichaam nu minder gaat geven dan het aan onderhoud nodig heeft, krijgt je lichaam een te kort aan kcal binnen. Hierdoor ga je afvallen. De verbranding is nog steeds hoog, maar je lichaam krijgt minder.

Blijf goed met je trainer monitoren door te wegen en meten. Doe dit om de 2-3 weken. Ga niet zelf iedere dag op de weegschaal staan, want dat kan mentaal de verkeerde boodschap afgeven. Je moet het gaan zien en voelen. Je zult merken dat je door het minder eten van koolydraten een beetje chagarijniger kunt worden. Maar dit gevoel wordt gecompenseerd door het resultaat dat je in de afbouw weken van het programma echt ziet!

Omdat het onderhoudsniveau in de opbouwfase is opgezocht (bijvoorbeeld 2300 kcal) zal de verbranding nu op 2300 kcal per dag zitten. Het doel tijdens de afbouw fase is om elke week 100 kcal onder het onderhoudsniveau te zitten. Omdat het lichaam snel went aan wat je doet zal de verbranding ook trager worden als er minder gegeten wordt. Daarom gaan wij iedere week 100 kcal omlaag en zo blijf je elke week een tekort creëren van 100 kcal. Naast het afvallen heeft deze manier nog een positief effect. Het bekende JOJO effect wordt sterk gereduceerd.

5

Opbouw na afbouw

Het programma van de N2 Fitclub heeft gezorgd dat je hebt afgebouwd met behulp van de voedingsschema’s. Nu is het van groot belang dat je weer langzaam gaat opbouwen richting je onderhoudsniveau. De verbranding moet weer langzaam worden opgeschroefd. Stem dit af met je trainer. Je kunt met de schema’s uit de opbouwfase weer langzaam 100 tot 200 kcal omhoog naar je eigen onderhoudsniveau. Ook worden daarmee de koolhydraten weer rustig toegevoegd aan je voeding.

UITLEG JOJOEFFECT

Wat is het JOJO effect ook al weer wat wij willen vermijden?
De meeste mensen die beginnen met diëten gaan bij de start onmiddellijk zo weinig eten dat er een flink tekort wordt gecreëerd. Hierdoor zullen ze snel afvallen. Maar omdat het lichaam zich snel aanpast zal die verbranding ook heel snel achteruitgaan. Daardoor moet er nog minder gegeten worden om meer resultaat te halen. Daarnaast wordt er niet alleen vet verbrand maar ook een groot deel spiermassa. Doordat er spiermassa wordt verbrand zal de algehele verbranding sterk verzwakken en het onderhoudsniveau steeds lager komen te staan.

Waarom kom je dan aan als je weer “normaal” eet?
Als je “klaar” bent met je dieet ga je weer normaal eten. Doordat de verbranding erg laag staat vanwege het verlies van spiermassa en het verlagen van jouw verbranding zal het lichaam direct reageren op het “te veel” eten. En als je te lang/veel boven het onderhoudsniveau gegeten wordt kom je aan in vetmassa.

Neem nu deel aan de N2 FitClub

N2 FitClub ook voor jou!

De grootste groep sporters hebben als doel “afvallen en fitter worden”. Toch lukt dit niet altijd in het tempo waarop je dit zou willen. Ondanks je inspanningen haal je toch niet de resultaten die je hoopt. Herkenbaar? Dan is N2FitClub iets voor jou. De N2FitClub community staat voor betere resultaten.

Nu N2 FitClub lid worden!

Vul je mailadres in en we sturen je de benodigde info om deelnemer te worden van de N2 FitClub.

Schrijf mij in