Na een aantal jaar al niet meer aan sport te hebben gedaan ging ik afgelopen Mei over stag om eens mee te gaan met mijn vriendin voor een proefles Combat bij Infinity. Ik werd enthousiast ontvangen door de eigenaren Nick en Nydia en besloot dat dit voor herhaling vatbaar was en zou twee keer in de week komen trainen.

Vanuit de sprotschool zou er een nieuw programma komen, Fitclub en of ik ook hier aan wou deel

nemen. Dit is een programma voor vrouwen van alle leeftijden die al jaren te maken hebben met het ‘jo-jo’ effect en daar, voor eens en voor altijd, mee af willen rekenen! Dit sprak mij enorm aan maar ik moest er ook over nadenken want het hield wel in dat je minimaal 3 x per week moest komen sporten om de vetverbranding hoog te houden en je kreeg een strak voedingsschema. Ik heb lang getwijfeld of dit haalbaar was naast mijn gezin en drukke baan maar ik wist ook dat dit een kans was die ik moest aangrijpen!

Eind Mei was het dan zover, na eerst een bespreking te hebben gehad met de hele fitclub-groep

kregen wij ons eerste schema. De eerste weken opbouwen van calorieën en in balans brengen van je macro’s (eiwitten/vetten en koolhydraten) gingen mij goed af. Na veel diëten te hebben gevolgd leek dit hemels met wat we allemaal mochten eten. Het 3 x sporten in de week was even wennen maar ik ging vaak samen met een vriendin wat ons beiden motiveerde. Na de eerste zes weken was het tijd voor een meting en ik was 16,5cm kwijt en 2 kg. En dat was alleen al in de opbouwfase!! Ik heb thuis dan ook een klein vreugde dansje gedaan.

Daarna begon de afbouwfase, in deze fase zouden we elke week 100 kcal omlaag gaan tot 1500 kcal. Het was geen gemakkelijke tijd dat zal ik eerlijk toegeven, af en toe mochten we een smokkelmaaltijd en daar leef je dan ook echt naar toe. Ik heb vaak moeilijke momenten gehad waar ik sterk moest zijn zoals verjaardagen, etentjes bij vrienden en dagjes weg. Ik ging mijn maaltijden voorbereidden en bepakt met alles op stap. Ik zou en moest dit volhouden voor mijzelf! Gelukkig was mijn vriendin met hetzelfde bezig dus konden we soms lekker tegen elkaar aan ‘zeuren’ en elkaar weer opbeuren bij een dip. Na twee weken weer een meting, weer 6 cm er af en een kilo!! Ik kon mijn ogen niet geloven wat gaf dit een fantastisch gevoel. Mijn kleding zat weer lekker en ik voelde mij steeds fitter worden. Nu zijn we inmiddels weer begonnen met opbouwen en zijn er nog eens 9 cm af en 2 kg, dat is totaal 31,5 cm en 5kg ( met de 4 kg die ik al kwijt was door weer te gaan sporten is dat 9kg)!!! Ik heb mij in een hele lange tijd niet zo gezond, fit en slank gevoeld. Ik ben Nick en Nydia dan ook heel dankbaar voor al hun hulp en support, zonder hun was dit niet mogelijk geweest. Hun enthousiasme in de lessen werkt dan ook erg aanstekelijk en kan het dan ook iedereen aanraden om hier te gaan sporten!!

Sabine