Afgelopen december was het klaar! Tijd om het roer om te gooien. De weegschaal gaf nummers aan welke ik niet kon en wilde geloven. Het wisselen van baan en niet bewegen droegen aardig bij aan dit getal maar de grootste boosdoener was mijn eetpatroon.

Half december contact opgenomen met Infinity om in ieder geval te beginnen met sporten. Doordat ik eerder aan krachttraining gedaan had bij Infinity wist ik dat Nick en Nydia gedreven personen zijn die net dat zetje extra kunnen geven.

Ik heb een verschrikkelijke hekel aan de datum 1 januari en de goede voornemens welke daarbij horen. Goede voornemens kunnen immers op ieder moment van het jaar starten! Daarom begon ik half december gelijk met sporten.

Tijdens het sporten kwam ik er achter dat ze een fitclub wilden gaan starten in februari. De resultaten van eerdere fitclubs logen er niet om. Eetschema’s welke voor je opgesteld worden, goede begeleiding en medefitclubbers in een Whatsappgroep. Dit had ik nodig!

In een startmeeting werd alles uitgelegd. Welke stappen er genomen moesten worden, dat we eerst meer moesten gaan eten (bijna iedereen die wil afvallen eet te weinig!) en wat we vooral qua eten niet mogen aanraken.

Ik heb het als super fijn ervaren dat er eetschema’s aangeboden werden. Hierdoor ben je niet constant bezig met het berekenen wat je wel en niet mag, maar het vergt wel enorm veel van je eigen discipline. Je moet dit echt willen, er voor gaan. Eten voorbereiden voor de week, maar dit maakt het zo veel makkelijker om vol te houden!

Honger heb ik nooit gehad tijdens de opbouwfase. Alleen in de laatste 2 weken van de afbouw is het wat moeilijker geweest.

Ik ben nog niet waar ik wezen wil en leg mijn doelen steeds ietsje verder.

Klaar met de fitclub ben je eigenlijk nooit. Na de afbouwperiode bouw je weer op zodat je weer op onderhoudsniveau gaat komen, vanuit daar zal ik weer verder door pakken.

Wat ik uit deze fitclub geleerd heb is dat er zoveel gezondere keuzes zijn dan de snelle koolhydraten welke wij veel te veel consumeren. Ik zal door de schema’s mijn keuzes qua eten totaal anders aanpakken dan voorheen. Daarnaast geeft het sporten mij echt een boost!

Thanks Infinity Sports!