Voordat ik de keuze had gemaakt om met de FitClub mee te doen zag ik veel mensen die onwijs veel resultaat hebben gehaald met het programma. Die mensen  vielen allemaal zo veel af! Alsof ik ze voor mijn ogen zag slinken. Ik besloot ook om mee te gaan doen. Dus de volgende dag vroeg ik aan Nick wanneer er weer een FitClub zou gaan beginnen.. Nou, morgen dus. Slik.

Ik had me wel één ding voorgenomen: als ik dit ga doen, dan ga ik het goed doen. Dus ik startte, het eerste voedingsschema was prima, lekker sporten en gaan. Wel was ik nog wat onzeker en onwennig, ik had heel veel vragen en was eigenlijk een beetje bang voor wat er komen ging. Maar Nick en Nydia waren er altijd om vragen te beantwoorden, de groep was leuk en eigenlijk gingen de voedingsschema’s me ook wel goed af. We deden het echt samen, wat het natuurlijk ook leuker maakte. Ik kon het bijna niet geloven, maar ik viel ook meteen al af, al tijdens de opbouw! Nu was er ook genoeg om aan te werken, maar toch.

De laatste weken van de opbouw, en ik viel alleen maar harder af: YES! Ik was nog wel een beetje onzeker over de afbouw, want als de opbouw zo makkelijk voor mij was, dan wordt de afbouw vast afzien voor mij, toch? Ik merkte dat de andere dames in de groep toch wel last hadden van het vele eten aan het einde, en ik ging nog steeds lekker. Dan moest ik toch wel heel erg honger krijgen straks, toch? De afbouw begon, ik viel nog steeds lekker af en ik begon de eerste complimentjes te krijgen. Wat lekker! Ook merkte ik dat ik veel beter sliep, dat mijn conditie beter was en dat mijn huid er goed uit zag. Dus we gingen maar gewoon door: als het moeilijk zou worden, dan merkte ik het vanzelf wel.

Maar dat waar ik bang voor was, kwam niet. Natuurlijk was het af en toe lastig en wilde ik ook wel een keer een drankje op een feestje, of zomaar wat eten zonder alles te moeten plannen. Maar ik at nog steeds lekker en ik had geen honger: echt afzien? Nee, dat is niet gebeurd.

Nu heb ik de gehele FitClub afgerond en ik ben super trots op mijzelf! Ik ben 15 kilo lichter, 75 centimeter kwijt en ik ben naar een gezond vetpercentage gegaan. EN ik heb twee weken terug Limburgs Mooiste gefietst. Één van de zwaarste toertochten van Nederland van 110 km met heel veel klimmen. Wie had dat een paar maanden geleden gedacht? Ik in ieder geval niet.