Ik sport al heel lang bij Infinity, buiten het feit dat ik het gewoon heel fijn sporten vind met Nick en Nydia is Infinity gewoon “gewoon”. Je hebt hier geen drempel om overheen te stappen, iedereen is lief, aardig en makkelijk in de omgang. Ik heb vele sporters voor mij zien meedoen aan de fit-challenge en de droogtrain-challenge. Oh daar had ik toch echt geen zin in om aan mee te doen. 20 weken volgens schema eten, niet drinken (ja water….) en regelmatig sporten, groepsles en krachttraining in de smallgroup lessen.

Ik sport graag en veel, maar smallgroup is nou niet echt mijn ding. Tot vorig jaar een van mijn vriendinnetjes voorzichtig vertelde, dat ze wel graag mee wilde doen om af te vallen en fitter te worden. Onze andere vriendin ging voor de tweede x meedoen met de droogtrain challenge en haar vriend stapte daar ook in. Het begon te kriebelen bij mij, mijn man Kees had er ook wel oren naar en zo kwam het dat wij met zijn vijfjes van start gingen. 20 weken leek eindeloos. De start was ook echt wel moeilijk, wij houden van lekker eten en lekker borrelen en snaaien tussendoor. Het werken wat wij doen in een lunchroom was niet lastig maar juist fijn, kip, salades en eieren in overvloed voorhanden. Smokkelen zagen wij niet als cheaten, dat ene wijntje moet toch kunnen….. Echter hoe verder wij in de challenge kwamen, hoe fanatieker wij ons aan ons schema gingen houden.

De kilo’s en het vetpercentage vloog naar beneden. Wij wilden niet cheaten, geen wijntjes meer, wij wilden resultaat en de weken vlogen voorbij. Ja december was lastig, maar met toestemming lekker genieten van kerst en oud op nieuw en toen was het alweer januari. Geen overtollig aangevreten kilo’s eraf te trainen want die had je niet en we voelden ons meer dan top. Moeilijke momentjes gooi je in de app waar alle mede fit-challenge sporters inzaten en bij anderen steek je even een hart onder de riem. Recepten worden gedeeld en het is alweer voorbij die challenge. Kees had van de huisarts te horen gekregen dat mannen boven de 50 minimaal 1 kilo per jaar dikker werden en dat afvallen te moeilijk zou zijn voor deze doelgroep. Hij is 10 kilo lichter en ook zijn vetpercentage is verbazingwekkend lager dan bij de start binnen 4 maanden! Dat wij het samen doen, maakt het thuis makkelijker, de kinderen eten het meeste ook mee en weten nu veel van micro’s en macro’s en vetten. Kees heeft besloten om bij Infinity te blijven sporten, het resultaat wat hij hier in 4 maanden heeft behaald, is nog niet eens een kwart van wat hij bereikte bij een gewone fitness sportschool.

Wij zijn nu losgelaten in de opbouw, met alles wat wij geleerd hebben over voeding en sporten lukt het ook aardig om op gewicht te blijven en een tweede ronde challenge zit er ook nog wel in, want eenmaal resultaat geeft je genoeg motivatie om een nog beter resultaat te bereiken en we weten nu hoe makkelijk je de 20 weken doorkomt en ik begin zelfs de smallgroup lessen leuk te vinden…. Het resultaat wat wij behaald hebben, komt uit ons zelf vandaan. Wij moesten het juiste eten eten en de uren sporten investeren. De drive die kregen wij van onze medesporters en van Nick en Nydia. We kregen op ons kop als het niet goed ging en complimentjes als het juist wel goed ging. Als je ervoor wilt gaan, ga er dan voor…. En dat hebben wij gedaan @Infinity