Ik zal maar gezellig beginnen:.
Twee jaar geleden werd bij mij schildklierkanker ontdekt. Daarbij heb ik ook een auto-immuunziekte en een te hoge bloeddruk. Omdat mijn schildklier niet goed werkte kwam ik ook steeds meer aan.
Van de periode voor mijn operatie is me wel het een en ander bij gebleven. In het ziekenhuis kreeg ik constant te horen dat mijn B.M.I. boven de 30 was. Het toppunt was wel dat ze me vroegen ‘wanneer de keizersnede was’. Dat deed me heel erg veel pijn
Ik wilde wel heel graag gaan sporten; Maar ik durfde niet. Als extra bonus kreeg ik er ook nog een hernia bij. Ik ben ook nog bij een diëtist geweest om af te vallen. Maar dat was ’t ook niet. Ze ging zich bemoeien met mijn privé leven!!

De fysiotherapeut was de volgende stap. Thuis oefeningen doen. De pijn werd erger. En ik had het idee dat ze me niet geloofde. Dus dat was het ook niet voor mij. Op dat moment kregen mijn ouders een heftig ongeluk .Ze wonen in Brabant. Dus ieder weekend heen en weer naar Brabant. In de auto eten; en nog meer kilo’s erbij. Wat me nog het meeste verbaasde was hoe snel mijn ouders opknapten.
Beiden zijn altijd heel sportief geweest. Dus toen het daar wat beter ging dacht ik: ‘Nu wordt het tijd voor mezelf. Femke 2.0 noem ik het nu. En na de zoveelste leuke foto van Lisa Bloemberg op Instagram gezien te hebben ben ik gaan mailen met Nick. Ondanks al mijn mankementen zou het geen probleem moeten zijn, zo vertelde hij. Een afspraak voor een proefles was zo geregeld. Toen kwam ik Kim tegen met het beste verkoopplaatje ooit. Het is zo fijn om geen nummer te zijn, maar gewoon Femke .
Ik ben begonnen met Small Group Trainingen: 2 x per week en heb me aangemeld voor de N2 FitClub.
Dat ik af zou vallen zag ik helemaal niet zitten. Ik heb maar een halve schildklier die al ’t werk moet doen. Maar ik wil ook graag m’n rug sterker te maken. In het begin was ik wat bang met veel gewicht, maar ondertussen gaat ook dat steeds beter. Als mijn houding niet goed is (en dat is regelmatig) word ik op m’n vingers getikt door Nydia , Nick of een van de andere trainers .
Wat de N2 Fitclub mij gebracht heeft: elke week de mails met de recepten voor ‘de verplichte kost’. Heerlijk hier hoefde ik niet over na te denken. De recepten die Nydia en Nick geven zijn lekker en ook voor een niet- keukenprinses goed te doen.

Daarnaast heb ik weer plezier gekregen in sporten. Mijn rug is aanzienlijk sterker. En ook met mijn gewicht gaat het super. Na 4 maanden kan ik zeggen: ‘Ik vind ’t leuk’. Het voelt totaal niet als een verplichting om gaan te sporten. De begeleiding die je krijgt is fijn, ook al stribbel ik wel eens tegen.
Na alles wat ik al geprobeerd had ben ik er hartstikke trots op wat we hier WEL voor elkaar hebben gekregen. En ook blij dat ik de stap heb genomen om naar Infiniti sportschool te gaan.
Bedankt iedereen bij Infiniti voor alle positiviteit en hulp! Trainers en sporters .