Ook voor 55+ werkt het!
Ik ben Carolien nu bijna 56 en dit is mijn verhaal.
Ik ben altijd al wat voller geweest en heb meerdere pogingen in mijn leven gedaan om de nodige kilo’s kwijt te raken met steeds het bekende jojo effect. Ben altijd een redelijk sportief type geweest, 3 x in de week paardrijden met daarnaast altijd 2 x in de week sporten. Ik ken Nick en Nydia van een andere sportschool waar zij voorheen werkzaam waren. Ik sportte daar samen met mijn man 4 a 5 dagen per week. Waaronder; groepslessen (zumba, steps, combat) .

2013 zou een jubileum jaar worden, beide werden we 50 en samen 100 ,iets om naar uit te kijken met een groot feest. Helaas besliste het lot anders. In januari verstapte ik me, 6 wk gips door een botje in mijn voet gebroken, niet sporten voor 3 mnd??…. Helaas daardoor toch 2 kg aangekomen, balen!
Tja je word 50 dus eerste oproep voor het bevolkingsonderzoek.
Bingo diagnose; Borstkanker!

Het hele pakket gehad; operatie, bestralen, chemo en een kale kop en tot slot 5 jaar tamoxifen een pilletje om de hormonen te onderdrukken.
Weer niet sporten dus..
 Nick en Nydia waren onder tussen voor zich zelf begonnen en volgde ik ze op fb. Ondertussen vlogen de kilo’s eraan door een combi van niet meer sporten, overgang en dat pilletje. Dit zorgde ervoor dat ik in totaal 15kg aankwam en een conditie van 0 overhield. 
Het diepte punt kwam na 3 jr toen ik niet meer zelfstandig op mijn paardje kon komen en een opstapje nodig had, terwijl hij maar 1.30 hoog is.
 Ik ben bij verschillende diëtisten geweest en werd steeds weggestuurd omdat ik dat pilletje slikte, dieet werkt niet in combi met dat pilletje werd er gezegd.

Steeds vaker zag ik de FitClub voorbij komen met mooie resultaten. Ik dacht zodra het gaat, wil ik dat ook!
Mei 2018 was het zover, ik mocht stoppen met dat pilletje en ik voelde me steeds beter. De bijwerkingen verdwenen langzaam en in oktober de laatste controle bij de oncoloog. Ik was genezen verklaard en hoefde niet meer terug te komen!!
In januari 2019 ben ik begonnen met de FitClub.

Jeetje wat viel dat tegen zeg de eerste weken, Nick had wel gezegd; De meeste mensen eten te weinig. Nou idd ik moest erg wennen aan 6 x eten en ik had het idee dat ik mij moest volproppen. Hierdoor kreeg ik het idee dat het niet goed ging. Meten is weten zegt Nick altijd!
 Nou hij kreeg gelijk, bij de eerste meting waren de nodige cm en vet al weg en een beetje gewicht. 
Hij eiste wel dat je minimaal 2 x pw kwam sporten. Na 3 wk ben ik ook een Combat les gaan proberen en jeetje dat voelde weer goed! Wat had ik dat gemist en wat ging het goed! Beter dan verwacht kon ik de hele les gewoon meedoen.
Gevolg, 3x fitness en 2x Combat per week.

Na 2 maanden FitClub en sporten kon ik ook weer zelfstandig op mijn paardje komen, weer een hoogte punt bereikt! Het dieet is heel goed vol te houden (1 x pw mag je smokkelen) je hoeft ook zelf niets uit te zoeken, iedere week krijg je netjes een schema toegestuurd wat je die week moet volgen met genoeg opties er in. Je begint met opbouw van calorieën en na een aantal weken weer steeds wat minder. Daarna weer omhoog tot het onderhoudsniveau is bereikt. 
Tja het vergt wel discipline maar iedereen steunt elkaar zowel tijdens het trainen als in de app die je krijgt en voor vragen kun je altijd bij Nick en Nydia terecht.

Het sporten is daar ook zo fijn iedereen laat elkaar in zijn waarde, ben je dik, dun, gespierd, jong of oud, het maakt niet uit er word op niemand neer gekeken en door iedereen geholpen als het nodig is. En niet goed je best doen tijdens het sporten is er niet bij.. Nick ziet alles! Bij de laatste meting 3 weken was ik totaal 7,2 kg 38cm en 6,4% vet kwijt.
 ik ben er nog lang niet maar ga gewoon door met wat ik geleerd heb over deze manier van eten. Zo zie je maar, ook voor een 55+ er werkt het heel goed.
Bedankt Nick en Nydia voor alle steun die jullie aan iedereen geven als het net even niet meer lukt of als het wat moeilijker gaat.