Het moment dat ik mezelf bewust werd van mijn eigen lichaam & vooral de lichamen van anderen, toen begon mijn onzekerheid. Ik was en ben (nog steeds) onzeker over mijn eigen lichaam. In mijn puberteit heeft mijn onzekerheid, mij ziek gemaakt. Mijn eetstoornis ontwikkelde zich tot een obsessie van eten, mijn lichaamsbeeld en gewicht.

In de jaren daarna, heb ik qua eten een inhaalslag gemaakt. Ik lette niet meer op mijn eetpatroon en daarnaast sportte ik niet. Ik heb alle maten al gedragen, in verschillende volgorde. Maat S, maat M & sinds mijn zwangerschap ook maat L.

Na mijn zwangerschap raakte mijn lichaam behoorlijk ‘out of shape’. Ik zat niet lekker in me vel en voelde me futloos. Onze zoon is geboren door middel van een keizersnede, waardoor ik een lange tijd niet tot weinig kon en mocht bewegen. Ondanks dat, wist ik mijn gewicht wel stabiel te houden. Maar ik wist ook, dat er iets moest veranderen. Aan de motivatie lag het niet, motivatie genoeg. Angst hield mij tegen. Wetende dat ik door kan slaan tijdens het afvallen, maakte de beslissing om weer naar een sportschool toe te gaan en om op mijn voeding te letten moeilijk. Samen met mijn man kwam ik tot de conclusie dat ik begeleiding nodig had. Rondspeurend op Internet kwam ik InfinitySports tegen en de mooie blogs over de afslankcursus. Tijdens het lezen, werd ik enthousiast! Dit wil ik. Ik heb Nick en Nydia meteen een email gestuurd, met de vraag of er ook een afslankcursus 3.0 gestart zou gaan worden.

Al heel snel kreeg ik antwoord, met de vraag ‘wanneer ik wilde beginnen met sporten’. Zo snel mogelijk. Maandag 2 mei, de eerste sportdag bij InfinitySports. Ik had ervoor gekozen om een maand eerder te beginnen met sporten, dan dat de afslankcursus zou beginnen, omdat ik mezelf al wegwijs wilde maken in de nieuwe leefstijl, die ons aangemeten zou worden, voordat ik in augustus op vakantie zou gaan. Toch wel zenuwachtig ging ik, in mijn nieuwe sport-outfit naar de sportschool. Die zenuwen waren al gauw weg. De enthousiasme manier van lesgeven, is aanstekelijk. Na mijn eerste training, voelde ik een kick! Dit voelt goed. Toen ik dinsdagochtend wakker werd, had ik spierpijn over mijn hele lichaam. Echt alles deed zeer! Máár daar bijten we doorheen, sprak ik met mezelf af. De dagen die volgde was ik dan ook gewoon in de sportschool te vinden. En ook het koolhydraat arm eten ging goed. Omdat ik samen met de groep van de afslankcursus graag de metingen wilde doen, heb ik ervoor gekozen om mezelf alleen te wegen en verder geen meting te laten doen. Maandag 2 mei woog ik 91 kilo en eind mei gaf de weegschaal 10 kilo minder aan! Met ongeloof keek ik naar de weegschaal, maar er stond toch echt 81 kilo. WAUW. Toen moest het avontuur van de afslankcursus 3.0 nog beginnen, maar wat een mooie start. In juni begon ik samen met de andere sporters aan de eerste gezamenlijke training. De groepsapp werd aangemaakt en de lekkere koolhydraat arme recepten werden met elkaar gedeeld. Elke woensdag na het trainen, was er tijd om na te zitten en met elkaar te praten. En om de zoveel weken, hét weegmoment. Aan mijn kleding merkte ik, dat het afvallen goed ging, maar elk weegmoment was toch spannend. De kilo’s vlogen eraf, maar ook de centimeters. Na de eerste meting, was ik 40 centimeters kwijt. Ongelofelijk! In totaal ben ik 20 kilo afgevallen en een hoop centimeters.

Van te voren had ik niet kunnen dromen, dat de afslankcursus zoveel goeds zou doen voor mijn lichaam. Ik hoopte het natuurlijk wel, maar het moet ook lukken. De motivatie heb ik het gehele proces gevoeld. Wel wist ik van te voren, de echte uitdaging begint ‘pas’ wanneer de afslankcursus is afgelopen en het resultaat is behaald. Het op gewicht blijven. En dat vind ik het mooie van deze cursus. Het is geen dieet, het is een nieuwe levensstijl. Een levensstijl die ik mijzelf eigen heb gemaakt in de afgelopen drie maanden!

Nick en Nydia, dank jullie wel voor jullie inzet en enthousiasme. Dankzij jullie heb ik deze mooie resultaten kunnen behalen. Jullie zijn kanjers!

Change I can’t to I can

and one day you’ll say

I did it.