Vroeger deed ik veel aan wedstrijdzwemmen, maar de laatste jaren was het sporten naar het nulpunt gekelderd. Ik ben met een strippenkaart voor een keer in de week bij Kick-Fit begonnen. Leuk! Hoewel….. soms kwam het niet uit met ons gezin, werk, te moe, je kent het wel. Eerst een week overslaan, daarna nog een keer… wat maakt het uit, ik heb toch een strippenkaart. En dan appte Nick ; “Wanneer kom je weer?”, “Lang niet gezien!”, “Deze week komen Linda!”. Dit moet anders dacht ik.

Een abonnement afgesloten en drie weken later vroeg Nick, “doe je mee aan de Fit-Challenge? Dan moet je wel komen hé!!”. Ik ben altijd al nieuwsgierig geweest naar wat je lijf nodig heeft voor onderhoud. Door de opbouw, afbouw en opbouw krijg je dat inzichtelijk. Ik dacht: “Dat wil ik. Dit ga ik doen. Ik ga ervoor.” “Ik ga toch echt niet voor gek staan tegenover de anderen door geen resultaten te boeken” was het eerste wat ik dacht toen ik mij op gaf voor de Fit-Challenge, en van het begin af aan vond ik het super tof om te doen. De weekenden waren wel lastig.

 

Een borrelplankje met een Spa Rood voelde toch wat anders dan met een rood wijntje er bij. Ik merkte wel snel dat mijn lichaam in de opbouw al aan het veranderen was. Bij de metingen bleek dit ook. Er waren al centimeters en kilo’s vanaf en het vetpercentage werd minder. Gaaf om te zien en het enthousiasme van Nick en Nydia gaf mij veel power om door te gaan. Toen kwam KERST. Niet mijn beste periode. Jeetje mina, wat vond ik dat moeilijk. Lekker eten, niet nemen, wel nemen, schuldig voelen en toch weer lekker eten. Op 2 januari dacht ik “kappen nou en je aan het menu houden!”. Het gekke was dat ik snel weer in het ritme was. Hoe bizar is het dat je lichaam je zoveel energie geeft met goede voeding en zo moe wordt van al het slechte.

 

Wat de Fit-Challenge voor mij echt tot een succes maakt is het sporten. Ik hou van keihard sporten. Als ik sport wil ik aan het einde helemaal kapot zijn. Daar krijg ik energie van. Dat maakt de aanpak van Nick en Nydia uniek. Training geven 1 op 1, maar wel in een groep. Oog voor jou als persoon (“Zwaarder Linda”), en als groep (“Kom op toppers volhouden, we gaan ervoor”). Doordat je samen sport met een maatje til je elkaar naar een hoger niveau. Dat merk je ook in de groepsapp van de Fit-Challenge. Zelf ben ik niet zo’n apper, maar ik vond het soms wel prettig om te lezen dat anderen het ook zwaar hadden of juist super blij waren met het resultaat wat zij geboekt hadden. Dat gaf mij energie om door te gaan.

 

Ik ben er achter gekomen dat niemand een strak lichaam vanzelf krijgt. Daar moet je keihard voor werken en dat doe ik heel graag bij Infinity. Mensen zeggen nu: Strak lijf heb je, dat wil ik ook, hoe doe je dat? Voeding en drie keer per week sporten. Echt?! Ja echt, ga je mee naar Infinity?